Южна Корея и Япония приветстваха решението на американския президент Доналд

...
Южна Корея и Япония приветстваха решението на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Южна Корея и Япония доволни от натиска на САЩ върху КНДР

Южна Корея и Япония приветстваха решението на американския президент Доналд Тръмп да включи КНДР в лист с страни, които спонсорират тероризъм, наблягайки, че това ще ускори натиска върху Северна Корея да се откаже от нуклеарната си стратегия, осведоми Ройтерс.

Решението на Белия дом ще разреши на Съединени американски щати да наложат още наказания на Северна Корея, която се пробва да се снабди с нуклеарни оръжия и балистични ракети в нарушаване на Организация на обединените нации.

" Приветствам и поддържам решението, защото ще усили натиска върху Северна Корея ", сподели министър председателят на Япония Шиндзо Абе пред публицисти.

Южна Корея разгласи, че чака решението на Вашингтон да помогне за спокойно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

В Пекин представител на китайското външно министерство съобщи, че Китай е взел под внимание информацията от Съединени американски щати.

В момента обстановката на Корейския полуостров е усложнена и деликатна. Все още се надяваме, че всички съответни страни могат да създадат повече за облекчение на обстановката и връщане към верния път за договаряния, разговор и съвещания за разрешаване на нуклеарния въпрос на Корейския полуостров, добави представителят.

Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул също поддържа решението на Тръмп.

Търнбул акцентира, че водачът на КНДР Ким Чен-ун управлява международна незаконна интервенция за търговия с оръжие, опиати и е въвлечена в киберпрестъпления, а също по този начин заплашва стабилността в района с нуклеарните си оръжия.

Според специалисти решението на Вашингтон е алегорично, защото Северна Корея към този момент е цел на тежки наказания.

В листата на Съединени американски щати влизат още три страни: Иран, Судан и Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР