Южна Корея и САЩ започнаха първото си съвместно военноморско учение

...
Южна Корея и САЩ започнаха първото си съвместно военноморско учение
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започнаха съвместни учения

Южна Корея и Съединени американски щати започнаха първото си взаимно военноморско обучение от пет години насам на Корейския полуостров, заяви организация " Йонхап ".

В учението взе участие ударна група на Съединени американски щати, водена от самолетоносача " Роналд Рейгън ". Заедно с него в маневрите вземат участие и ракетният крайцер " Чанселърсвил " и разрушителя " Бари ". Планира се в учението да взе участие и американската атомна подводница " Анаполис ".

Учението се организира в миг, когато Сеул и Вашингтон ускоряват съдействието в региона на сигурността " на фона на непрекъснатите спекулации, че Пхенян може да предприеме провокативни дейности като нуклеарен опит или изстрелване на балистична ракета от подводница ".

По-рано организацията цитира формален източник, съгласно който " идването на самолетоносача има за цел да показва надеждността на съюза сред Южна Корея и Съединени американски щати и готовността за въздържане на Северна Корея в нейните нуклеарни и ракетни закани ".

На постоянната среща на Консултативната група по тактиката за въздържане, извършена във Вашингтон на 16 септември, Съединени американски щати и Южна Корея подчертаха, че ще продължат да противодействат на политиката на Северна Корея, като употребяват всички вероятни механизми, в това число военни, съобщи news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР