Южна Корея и САЩ ще обявят планове за съвместно военно

...
Южна Корея и САЩ ще обявят планове за съвместно военно
Коментари Харесай

Южна Корея подновява военните учения със САЩ след края на Олимпиадата

Южна Корея и Съединени американски щати ще разгласят проекти за взаимно военно обучение през април, което бе отсрочено поради Зимните олимпийски игри, заяви южнокорейският министър на защитата Сон Йон-му, представен от „ Ройтерс “.

Отлагането на военните учения бе един от главните фактори, които доведоха до първите публични диалози сред Пхенян и Сеул за последните две години и решението на Корейската народнодемократична република (КНДР) да изпрати спортисти на Олимпиадата.

Попитан по кое време двете страни ще проведат отсроченото обучение, Сон Йон-му съобщи пред южнокорейския парламент, че ще направи взаимно изказване с неговия американски сътрудник Джим Матис в интервала сред края на Параолимпийските игри на 18 март и началото на април.

„ Учението бе отсрочено в духа на олимпийските игри. Ние се съгласихме да потвърдим нашия ангажимент след Параолимпийските игри “, съобщи той.

От Пхенян предизвестиха, че няма да седят безучастно, в случай че Съединени американски щати и Южна Корея продължат с военните учения. Северна Корея осъжда ученията като подготовка за инвазия и от време на време организира ракетни тестове в техен отговор.

Южнокорейските и американските военни нормално вършат учения през март и април, които включват към 17 000 военнослужещи от Съединени американски щати и повече от 300 000 бойци от Южна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР