Южна Корея и САЩ преразгледаха двустранната си стратегия, целяща възпиране

...
Южна Корея и САЩ преразгледаха двустранната си стратегия, целяща възпиране
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея преразгледаха стратегията си за възпиране на заплахата от Северна Корея

Южна Корея и Съединени американски щати преразгледаха двустранната си тактика, целяща въздържане на възходящата нуклеарна и ракетна опасност от страна на Северна Корея, на среща през днешния ден на ниво министри на защитата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Адаптираната тактика за въздържане има за цел да противодейства на опасността от страна на севернокорейския нуклеарен боеприпас и други оръжия.

Министърът на защитата на Южна Корея Шин Уон-сик и неговият американски сътрудник Лойд Остин, подписаха обновеното съглашение по време на диалози в Сеул, отдадени на сигурността. Преразглеждането е било счетено за належащо, защото съществуващата тактика не дава отговор съответно на бързото повишаване на ракетните и нуклеарните закани от страна на Северна Корея, се споделя в известие на южнокорейското министерство на защитата.

Текстът не съдържа детайлности.

Шин обаче сподели на конференция след срещата, че Южна Корея и Съединените щати ще усилят взаимните си учения и ще засилят своето съдействие с Япония - различен американски съдружник в района. Целта е да бъде укрепен възпиращият капацитет против Северна Корея и да бъде осъдена всяка офанзива, която тя вероятно извърши.

Лойд Остин приветства извършените наскоро от Южна Корея, Съединени американски щати и Япония взаимни военни учения. Ще продължим да надграждаме над това удивително достижение, сподели той на същата конференция.

Шефът на Пентагона означи неотдавнашното посещаване в Южна Корея на американска нуклеарна подводница и бомбардировач Б-52 като крайъгълен камък в напъните за въздържане на Северна Корея.

Абсолютно съм уверен, че президентът Джо Байдън ще продължи да развива съдействието със съдружниците в Азиатско-тихоокеанския район след президентските избори в Съединените щати следващата година, съобщи още шефът на Пентагона. Той изрази убеденост, че американските военни сили в района в този момент са по-способни да отговорят на " всичко, което би могло да се случи ".

Преди срещата южнокорейското министерство на защитата сподели, че Шин и Остин ще обсъдят взаимното противопоставяне на заканите от страна на Северна Корея, в това число посредством тактика за " разширено въздържане ".

Стратегията, според която Съединени американски щати имат подготвеност да употребяват стратегически военни средства, в това число нуклеарни сили, с цел да защитят съдружниците си, придобива все по-голямо значение, защото Северна Корея напредва със своите стратегии за балистични ракети и нуклеарни оръжия, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР