Южна Корея и Съединените щати стартираха военновъздушното учение срещу заплахите

...
Южна Корея и Съединените щати стартираха военновъздушното учение срещу заплахите
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ започнаха мащабните си военновъздушни учения

Южна Корея и Съединените щати стартираха военновъздушното обучение против заканите на Северна Корея , оповестява организация " Йонхап ".

Петдневното военновъздушно обучение Vigilant ACE е по-малко от седмица, откакто КНДР тества нова междуконтинентална балистична ракета (ICBM) и разгласи завършването на " нуклеарната си мощ ". Учение притегля вниманието на медиите, макар че е планувано преди ракетният тест.

 КНДР беснее против
КНДР беснее против " подстрекателите към война " Съединени американски щати и Южна Корея

Заради започващото взаимно военно обучение сред двете страни

Учението е най-голямата композиция от военновъздушни сили на съдружниците, включващо повече от 230 самолета и към 12 000 чиновници.

Включени са шест F-22 Raptors и шест F-35As, които са краткотрайно ситуирани в Корея. Десетина F-35Bs, употребявани от морската пехота на Съединени американски щати също вземат участие в учението и летят от базата си в Япония.

Участват също по този начин два бомбардировача B-1B Lancer, шест EA-18G Growler за електронни вонни дейности и десетки изтребители F-15C и F-16.



Южна Корея взе участие с F-15K, KF-16, FA-50 и F-5, както и с други самолети. " Целта е да се подобрят опциите за комбинирана въздушна мощност на Южна Корея и Съединени американски щати, при всевъзможни условия, както денем, по този начин и през нощта ", разяснява министерството на защитата на Южна Корея.

 Тръмп показва тактиката си за национална сигурност
Тръмп показва тактиката си за национална сигурност

Русия, Северна Корея и Китай са част от провокациите

Съюзниците организират тренировки по разнообразни сюжети по време на война, в това число и симулирани прецизни удари върху фиктивни нуклеарни цели и ракетни цели в Северна Корея, изяснява той.

" Реалистичното въздушно бойно обучение е предопределено да усъвършенства оперативната съгласуемост сред силите на Съединени американски щати и Република Корея и да усили бойната успеваемост и на двете страни ", оповестява седми военновъздушен флот на Съединени американски щати

 Ракета на КНДР е следена от екипаж на пътнически аероплан
Ракета на КНДР е следена от екипаж на пътнически аероплан

КНДР не афишира тестванията си, ракетите са без предизвестие или авансово известна траектория, което е и евентуален риск за пътнически самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР