Южна Корея готви закон за забрана на търговията на биткойн,

...
Южна Корея готви закон за забрана на търговията на биткойн,
Коментари Харесай

Южна Корея планира да забрани търговията с биткойн

Южна Корея готви закон за възбрана на търговията на биткойн, откакто от южнокорейското министерство на правораздаването обявиха, че виртуалните валути са източник на „ огромно безпокойствие “ за държавното управление на страната, оповестява Би Би Си.

През тази седмица няколко от тържищата за криптовалути в Сеул станаха обект на държавни инспекции поради хипотетично укриване на налози.

Днес цената на биткойна падна с към 7% до малко под 13 800 $, само че съгласно специалисти не може да се каже доколко този спад е повлиян от решението на Южна Корея.

Предвид ниските равнища на търговия и относително ограничавания брой на хора, притежаващи критптовалути, динамичните промени на цените се трансфораха в норма, която накара доста анализатори да застанат зад позицията, че отделянето на огромно внимание на покачването и спада на цената на биткойна е неефикасно.

През миналата година цифровите валути нарастнаха внезапно, а това сътвори огромно търсене и опасения за пристрастяване на неопитните вложители, които се включиха в търговията.

„ Имаме съществени терзания във връзка с виртуалните валути и от Министерството на правораздаването приготвяме законопроект, който да забрани търговията с криптовалути през тържищата “, сподели правосъдният министър Парк Санг-ки.

През седмиците управляващите проведоха и инспекции на тържищата за Bithumb, която е втората по огромни криптовалута в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР