Южна и Северна Корея решиха да закрият някои от охранителните

...
Южна и Северна Корея решиха да закрият някои от охранителните
Коментари Харесай

Двете Кореи закриват охранителни постове на общата си граница

Южна и Северна Корея взеха решение да закрият някои от охранителните постове по границата между тях за усилване на взаимното доверие, съобщи Франс прес, цитирайки южнокорейския министър на защитата Сон Йон-моо.

Демилитаризираната гранична зона сред двете Кореи е, обратно на името си, една от най-милитаризираните зони на света, отбелязва организацията.

Южнокорейският министър на защитата Сон Йон-моо разгласи, че страната му ще изтегли хората си от десетина гранични постове в израз на благосклонност, предава Българска телеграфна агенция.

" Това значи, че ще се изтеглим в началото от един или два поста, а след това - и от повече ", сподели той в южнокорейския парламент и посочи, че Северна Корея ще направи същото.

" Северът и Югът се съгласиха се изтеглят от постовете, които се намират близо един до различен. Двата, които са ситуирани най-близо, са на 700 метра разстояние. Ще се изтеглим и от другите, които са на разстояние един от различен, по-малко от километър ", добави южнокорейският министър на защитата.

За момента не е ясно дали постовете ще бъдат отстранени напълно, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР