Южна Африка подаде жалба за започване на производство срещу Израел

...
Южна Африка подаде жалба за започване на производство срещу Израел
Коментари Харесай

Южна Африка заведе дело в ICJ, обвинявайки Израел в „геноцидни действия“ в Газа

Южна Африка подаде тъжба за започване на произвеждане против Израел в Международния съд (ICJ), обвинявайки го в закононарушения на геноцид против палестинци през Газа след съвсем три месеца на безмилостни израелски бомбардировки умъртви повече от 21 500 души и аргументи необятно разрушение в обсадения анклав.

В тъжба до съда в петък Южна Африка разказа дейностите на Израел в Газа като „ геноцидни по темперамент, тъй като имат за цел да доведат до унищожаването на забележителна част от палестинската национална, расова и етническа група “.

„ Въпросните дейности включват убийството на палестинци в Газа, причиняването им на съществени телесни и душевен пострадвания и налагането им на условия на живот, предопределени да доведат до тяхното физическо заличаване “, се споделя в заявката.

Международният съд, именуван още Световен съд, е цивилен съд на Организация на обединените нации, който взема решение разногласия сред страни. Той е друг от Международния углавен съд (МНС), който преследва лица з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР