Южна Африка отчете рекорден ръст на новозаразените с новия коронавирус

...
Южна Африка отчете рекорден ръст на новозаразените с новия коронавирус
Коментари Харесай

Рекорден ръст на новозаразените с коронавируса в Южна Африка

Южна Африка регистрира рекорден растеж на новозаразените с новия ковид (COVID-19) - съвсем 80% повече от предходния връх, откакто страната последователно разхлабва ограничаващите ограничения, оповестява " Гардиън ".

Южна Африка записва 3 267 нови случая на Covid-19 в четвъртък, най-големият скок от началото на пандемията. Страната е най-тежко наранена в Африка на юг от Сахара и има съвсем една четвърт от всички случаи на континента с 40 792 инфекции. Със 848 смъртни случая тя е на второ място в Египет по смъртност (1126).

Близо две трети от случаите на страната са в провинция Западен Кейп, където Кейптаун е най-големият град, а здравните услуги са под напън. Районът също е съществена туристическа дестинация, а локалните управляващи вкараха един от най-строгите режими за тестване в страната.

Строгото блокиране в Южна Африка стартира на 27 март, като внезапно ограничи свободата на придвижване и забави стопанската система, която към този момент е в криза. Ограниченията бяха облекчени до равнище 3 в понеделник, което отвори огромни елементи от стопанската система и отстрани часовете. Алкохолът влезе още веднъж в продажба при строги правила, само че продажбата на тютюн остава неразрешена.

В удар по пътната карта на държавното управление след заключване, южноафриканският съд постанови тази седмица, че наредбите са " неконституционни и невалидни ", и на държавното управление бе дадена две седмици, с цел да ги преразгледа. Местните медии оповестяват, че държавното управление ще апелира решението.

Трите най-големи стопански системи в Африка - Нигерия, Египет и Южна Африка - имат сходни " удвояващи се проценти " - броят на дните, в които броят им на болест се удвоява - съгласно данните на Our World In Data.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР