Южен бял носорог, заченат чрез изкуствено осеменяване, се роди в

...
Южен бял носорог, заченат чрез изкуствено осеменяване, се роди в
Коментари Харесай

В Сан Диего се роди бял носорог, заченат изкуствено

Южен бял носорог, заченат посредством изкуствено осеменяване, се роди в зоопарка в Сан Диего, Калифорния, оповестява Българска телеграфна агенция.

От дирекцията на зоопарка означиха, че това е "исторически стадий " в битката за избавяне на типа, който е заплашен от изгубване.

Майката Виктория и дребното ѝ се усещат добре. "Тя се грижи доста за бебето си и постоянно го кърми - съобщи експертката по размножаването в зоопарка Барбара Дюрант. - То към този момент върви. Това раждане е още по-значимо, тъй като бележи значим стадий в напъните ни за избавяне на северния бял носорог - сериозно застрашения от изгубване братовчед на южния бял носорог. "

Само два северни бели носорога са останали в света, като и двата екземпляра са женски. Последният мъжки образец умря предходната година. Популацията на южните бели носорози в природата включва към 18 000 екземпляра, само че бързо понижава вследствие на бракониерството в Южна Африка.Успешното изкуствено осеменяване в зоопарка в Сан Диего, което е първо по рода си в Северна Америка, дава очаквания за избавяне на типа. Учените се надяват, че технологията ще разреши един ден женски южен бял носорог да износи бебе северен бял носорог с помощта на изкуствено осеменяване, обвързвано с потребление на замразена сперма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР