Югозападният университет Неофит Рилски в Благоевград обяви, че от новата

...
Югозападният университет Неофит Рилски в Благоевград обяви, че от новата
Коментари Харесай

ЮЗУ вдига таксите от новата учебна година

Югозападният университет " Неофит Рилски " в Благоевград разгласи, че от новата образователна година подвига таксите за своите специалности. Увеличението ще бъде с 30 лева на компетентност, като без смяна в цените остават специалностите в професионално направление: Педагогика, Администрация и ръководство и Икономика. Увеличението ще засегне студентите, които аплайват през образователната 2019/2020г.
За сметка на това повишение, от университета оповестиха също, че усилват и сумите, които студентите им ще взимат от стипендии. За новата образователна година, когато студентът има триумф сред 5.50 и 6.00 ще взима стипендии от 150 лева, вместо досегашните 120 лева За триумф от 5.00 до 5.49 стипендията нараства от 100 на 120лв., а за триумф от 4.00 до 4.99 става от 80 на 100 лева Това е оптималният размер на стипендия, който студентите могат да получават по разпореждане на Министерския съвет.
Годишните такси за предходната образователна година на университета са разграничени на такива студентите, които се образоват в субсидирано от страната образование, и на такива, които се образоват против платено образование. Най-евтините специалности в университета за образование " държавна поръчка " са 460 лева на година - за направленията Администрация и ръководство, Икономика и Туризъм. Най-скъпите такси са в направленията: Национална сигурност, Здравни грижи и Спорт, където таксите са 990лв.
Платеното образование стартира от 713лв. за учебен срок по педагогичен посоки и стига до 2643лв. на учебен срок за направление Спорт.
От втори февруари стартира подаването на документи за явяване на изпити по другите посоки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР