Югозападният университет Неофит Рилски“ получи поредното сериозно признание за високото

...
Югозападният университет Неофит Рилски“ получи поредното сериозно признание за високото
Коментари Харесай

Осем проекта на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха финансиране от Фонд „Научни изследвания“

Югозападният университет „ Неофит Рилски “ получи следващото съществено самопризнание за високото качество на своята научноизследователска и издателска активност. Осем планови препоръчани на университета са утвърдени за финансиране от Фонд „ Научни проучвания “.

В „ Конкурса за финансиране на фундаментални научни проучвания – 2022 година “ в научна област Технически науки са класирани два плана – „ Разработване и проучване на нови модели на радио канали и антени за надеждна и устойчива безжична съгласуваност, позволяваща новаторски приложения в бъдещото точно земеделие, основано на IoT “ (250000 лева за ЮЗУ „ Неофит Рилски “, 100000 лева за СУ „ Св. Климент Охридски “) с началник доцент доктор Николай Атанасов и „ Биоелектрохимични системи за ликвидиране на органични замърсители “ (110 00 лева за ЮЗУ „ Неофит Рилски “, 130000 за ИЕЕС – Българска академия на науките, 110000 за ИИХ – БАН) с началник проф. доктор Марио Митов.

В научна област Технически науки и спомагателни области – Обществени науки, Математически науки и Информатика е класиран планът „ Иновативна методология за консолидиране на асистиращи технологии в логопедичната терапия при деца и подрастващи “ (122510 лева за ЮЗУ „ Неофит Рилски “, 152621 за Института по роботика – Българска академия на науките, 74570 за УниБИТ) с началник доцент доктор Миглена Симонска.

В „ Конкурса за финансиране на фундаментални научни проучвания на млади учени и постдокторанти – 2022 година “ в научна област Хуманитарни науки е класиран планът „ Изследване на опциите за създаване на методически инструментариум за приложение на модерни просветителни и осведомителни технологии в преподаването “ на гл. ас. доктор Радослава Топалска.

В Конкурса „ Българска научна периодика – 2023 “ на едни от първите места са класирани плановете на четири списания на ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Одобрените от Фонда планове на периодически издания са: „ Езиков свят “ с основен редактор и началник на плана проф. д.ф.н. Магдалена Панайотова, „ Балканистичен конгрес “ с основен редактор и началник на плана доцент доктор Петър Воденичаров, „ Психологическа мисъл “ с основен редактор и началник на плана доцент доктор Наташа Ангелова и „ Проблеми на постмодерността “ с основен редактор и началник на плана проф. д.н. Добринка Пейчева.

Общата стойност на плановете е 548094 лева за Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Периодът на осъществяване е 1 година за плановете в Конкурса „ Българска научна периодика – 2023 “ и 3 години за плановете в „ Конкурса за финансиране на фундаментални научни проучвания “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР