Югозападният университет Неофит Рилски“ е най-големият образователен, научен и духовен

...
Югозападният университет Неофит Рилски“ е най-големият образователен, научен и духовен
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ: Знанието е ключов фактор за социално-икономическото развитие

Югозападният университет „ Неофит Рилски “ е най-големият учебен, теоретичен и нравствен център за Югозападна България. Това сподели ректорът на висшето образователно заведение проф. доктор Борислав Юруков при откриването на новата академична 2019/ 2020 година

Той напомни, че преди по-малко от месец е станало ясно, че новият сектор на България в Европейската комисия е „ Иновации и юноша “. Според проф. Юруков, това е доказателство, че страната ни има пълномощия и капацитет, заложен в младежите, които подсигуряват осъществяването и реализациите на политиките на Европейският съюз (ЕС) в това направление.

„ В последните години чуваме какъв брой нападателни и нетолерантни са младежите, по какъв начин не четат и не желаят да се образоват, само че аз не съм склонен с това “, сподели още проф. Юруков. По думите му в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ има амбициозни, образовани и целеустремени младежи, които желаят да знаят и да могат повече, като по този метод те ще могат да трансформират света към по-добро.

„ В актуалните условия знанието се трансформира в основен фактор за социално-икономическото развиване на обществото в международен мащаб. Днес, най-важното за нашето общество е да се опълчи на посредствеността и апатията, на без духовността и омразата. Дори с дребни крачки може да реализираме огромния триумф и да създадем страната ни по-добро място за живеене “, акцентира проф. Юруков.

Той добави, че светът, в който живеем е и изключително динамичен. Проф. Юруков означи, че също по този начин имаме безграничен достъп до информация, което от своя страна изисква от всеки един от нас да съумява да се приспособява към измененията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР