Югозападният университет Неофит Рилски“ бе домакин на Деветия университетски национален

...
Югозападният университет Неофит Рилски“ бе домакин на Деветия университетски национален
Коментари Харесай

Студенти от четири университета се съревноваваха на Националния университетски шампионат по хокей в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Югозападният университет „ Неофит Рилски “ бе хазаин на Деветия академични народен шампионат по хокей, проведен от Асоциацията за академични спорт „ Академик “. В спортното събитие участваха студенти от четири университета – ЮЗУ „ Неофит Рилски “, НСА „ Васил Левски “ – София, МГУ „ Св. Иван Рилски “ – София и Тракийския университет – Стара Загора.

На тържественото разкриване на спортния конгрес участваха деканите на Факултета по педагогика, Факултета „ Обществено здраве, здравни грижи и спорт “, ръководителите на катедра „ Спорт “ и катедра „ Теория и методика на физическото образование “, преподаватели, студенти, поданици и посетители на Благоевград.

Състезанието протече в четири полувремена от по седем минути, като за първа година беше признато да се играе със смесени тимове – мъже и дами.

Югозападният университет взе участие в шампионата с тим, образуван от студенти от компетентност „ Спорт “, студент от Природо-математическия факултет и студентката от компетентност „ Педагогика на образованието по физическо образование и спорт “ Мария Тръмбева, която беше вратар на отбора.

Треньор на тима и началник на събитието към Асоциацията за академични спорт бе ас. доктор Вероника Георгиева, учител в катедра „ Теория и методика на физическото образование “ към Факултета по педагогика на Югозападния университет.

На първо място се класираха представителите на НСА „ Васил Левски “ – София. Второто място завоюваха студентите от Тракийския университет – Стара Загора, а на трето място се класираха възпитаниците на МГУ „ Св. Иван Рилски “ – София. Четвъртото място бе за тима на Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Купата за феърплей в категория „ Най-добър вратар “ беше връчена на второкурсничката Мария Тръмбева, която игра на този пост за Югозападния университет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР