Югоизточният френски град Марсилия стана сцена на насилие за втори

Югоизточният френски град Марсилия стана сцена на насилие за втори ...

Застреляха двама души в Марсилия.

Югоизточният френски град Марсилия стана сцена на насилие за втори път през последната седмица, след като двама мъже бяха застреляни днес, предаде Франс прес. Вероятната причина е разчистване на сметки, съобщава прокурорът Ксавие Тарабьо.
Малко преди 1 ч. (23 ч. по Гринуич вчера) нападател с качулка и дългоцевно оръжие проникнал в спортна асоциация в северен квартал на града, съобщи магистратът и потвърди информация в местния в. "Прованс". Начинът на действие говори за разчистване на сметки.
Двамата убити са били на възраст около трийсетина години. 
Самоличността им още не е потвърдена. Те са били нападнати на място, където няколко души играели карти. Нападателят избягал с помощта на чакащ го съучастник. Открити са 18 гилзи с калибър 7,62 мм, отговарящи на оръжие от вида на автоматите Калашников.
Ако мотивът се потвърди, броят на убитите от началото на годината при разчистване на сметки в Марсилия и региона ще достигне 11 души.
В четвъртък вечерта министърът на вътрешните работи Жерар Колон посети града, за да обещае да наложи върховенството на закона във всички квартали. В понеделник следобед нападател с автомат "Калашников" стреля на улица в града, без да причини жертви. 
Президентът Еманюел Макрон изрази съжаление за насилието, което разяжда като гангрена някои квартали на Марсилия.
Засега не са установени връзки между нападението в понеделник и убийствата снощи.

Източник: bulnews.bg