Юбилейното ХХ издание на музикалната академия на продуцентската компания Варна

...
Юбилейното ХХ издание на музикалната академия на продуцентската компания Варна
Коментари Харесай

Шедьоври на Пучини превземат Летния театър

Юбилейното ХХ издание на музикалната академия на продуцентската компания " Варна интернешънъл " продължава да интригува варненската аудитория с типичен шедьоври от международния оперен репертоар. Предпоследното заглавие в концертния плакат е с посока Италия и един от нейните гениални оперни композитори - Джакомо Пучини (1858-1924). Неговата музика ще оглася Морската градина от сцената на Летния спектакъл в три вечери - 19, 20 и 21 юни, а младите оперни гении, участници в майсторските класове на академията, ще се превъплътят в две едноактни опери на изключителния италиански занаятчия. Изборът на елитния преподавателски екип и на уредниците Калин Чонев и брачната половинка му Шарон се е спрял на комичната опера " Джани Скики " и сантименталната " Сестра Анджелика " из оперния триптих на композитора.
Диригент на спектаклите е маестро Грегъри Бухалтер от " Метрополитън опера " в Ню Йорк, артистичен шеф и диригент на Оперния спектакъл във Феърбанкс, щата Аляска, и на " Опера камерата " във Вашингтон, музикален шеф на операта в Лас Вегас, щата Невада. Маестрото има ослепителен постановъчен екип: режисьор е Дейл Морхаус, доцент по оперно пеене в университета на Мисури, Канзас Сити; диригент на хора - Джейсън Дънджи, шеф на хоровите действия в университета " Клафлин " на окръг Оринджбърг, Южна Каролина; Иван Карев е сценограф, а костюмите са направени от Весела Статкова. В основните функции чакаме Черил Уорфийлд, Шарлот Детрик и Маари Ернитс (сестра Анджелика); Джонатан Стинсън и Хосе Мигел Сасин (Джани Скики); Мариза Анастасиадес, Бека Блай и Джулиана Галети (Лаурета); Джони Фелдър и Такаюки Комагата (Ринучо).
На 14 декември 1918 година в нюйоркската " Метрополитън опера " за пръв път се показват забележителният " Триптих " - мрачната веристка драма " Мантията " по драмата на французина Голд; лиричната опера тайнственост с набожен сюжет " Сестра Анджелика " по текст на Джоакино Форцано и ярката, искряща от забавление и комизъм " Джани Скики " по ХХХ ария от " Божествената комедия " на Данте. И трите творби са едноактни и са замислени да се извършват едновременно в една вечер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР