Юбилейно - 20 издание на Празника на старата градска песен

...
Юбилейно - 20 издание на Празника на старата градска песен
Коментари Харесай

Започна записването за празника Мара Врачанка- Враца 2019

Юбилейно - 20 издание на Празника на остарялата градска ария "Мара Врачанка " приготвя община Враца. Вече стартира и набирането на поръчки за присъединяване в музикалния конгрес за остарели шлагери. Кръглата годишнина на фестивала ще се организира на 12 октомври в Градската концертна зала и ще съберат стотици фенове на неувяхващите градски песни.
Празникът има конкурсен темперамент. В него могат да вземат участие самостоятелни реализатори, групи и дуети за остарели градски песни от цяла България. Квартетите ще бъдат журирани в категория "Група ". Групите за остарели градски песни могат да показват две песни с общо времетраене до 7 минути, а самостоятелните реализатори и дуети – по една ария до 3 минути. Не се позволява "Китка " от песни. От една група не се позволяват повече от един самостоятелен реализатор или един дует. Задължително е театралните костюми да показват духа на времето.
Организаторите имат право да записват и излъчват целия празник. Осигурено е озвучаване. Разходите по пребиваването са за сметка на участниците. Не се събират такси за присъединяване.
Заявки (по образец) се изпращат до 30 септември 2019 година на адрес: 3000 гр. Враца, ул. “Стефанаки Савов” № 6, Община Враца, Отдел “Образование и култура” или на един от двата e-mail: [email protected] или [email protected].
Статут и формуляр за присъединяване могат да бъдат изтеглени от формалната страница на Община Враца, раздел "Култура ", празници и фестивали:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР