Юбилейна изложба ще събере съкровищата от живопис на международно утвърдения

...
Юбилейна изложба ще събере съкровищата от живопис на международно утвърдения
Коментари Харесай

Очарователната Ангелина Недин показва живописни съкровища в Созопол

Юбилейна галерия ще събере съкровищата от живопис на интернационално одобрения създател Ангелина Недин. За следващ път в навечерието на огромните християнски празници тя ще покаже въздействащи платна, особено за своите съграждани от обичания й роден Созопол.

Събитието ще бъде публично намерено от 18.00 часа в художествената изложба в Стария град.

„ В тази галерия ще събера доста интервали от моето творчество. Започвам от студентските ми картини, преминавам през интервал, в който правех съвсем всяка година независими изложения и от всяка една от тях си оставях произведения за себе си. Ще показва и безусловно последните си картини, приключени едвам преди дни, а също и такива, с които съм взела участие в интернационалните конгреси или съм рисувала по време на национали и задгранични пленери. Разбира се ще изложа и тези картини, с които съм печелила награди. Подобна галерия се подрежда мъчно, тъй като е всеобхватно и в нея ще са съчетани и разнообразни жанрове на живописта “, показа за Дарик – Ангелина Недин.

Този път ще има и още една изненада на самото събитие – Недин ще показа и творбите на трима свои възпитаници. Освен голям брой нейни ученици, тя има и школа по изобразително изкуство в читалището на Созопол. А на утрешната премиера следва вълнуваща креативна провокация от одобрени и начинаещи създатели с един обект и друга вероятност.

През годините тя съумя да застане до изявени имена в международната живопис от Европа, Съединени американски щати, Близкия изток и Азия. Има голям брой награди, признанието на най-големите френски галеристи и преди по-малко от две години нейни произведения влязоха в топ 3 измежду 500 картини на огромни живописци от Япония, Южна Корея, Франция, Италия, Испания, Белгия, Мексико, Англия. Не един път е била специфичен посетители на френските салони за живопис. А самата тя е годишен хазаин към този момент осем години на пленер, който събира в обичания й град създатели от целия свят – „ Созопол “. В навечерието на личната си ретроспективна галерия, Ангелина Недин към този момент повдига завесата към идното IX-то издание на пленера. По тази тематика и за самата огромна галерия, която ще остане в художествената изложба на Созопол до края на месец декември, чуйте от Ангелина Недин в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР