Юбер (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, след

...
Юбер (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, след
Коментари Харесай

Акциите на "Юбер" поевтиняха след разочароващ дебют на Уолстрийт

Юбер " (Uber) разочарова с петъчния си дебют на Уолстрийт, откакто при закриването на сесията акциите му поевтиняха с 8% по отношение на началната цена при първичното обществено предложение (ППП), предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Очакваше се излизането на Нюйоркската фондова борса на платформата за транспорта на пасажери с персонален автомобил и проведен посредством мобилно приложение да бъде най-голямото ППП на американска компания през последните години. Само че през първия ден на търговия котировките на " Юбер " спаднаха от 45 $ начална цена до 41.57 $. Експерти чакаха, че цената на книжата ще се движи сред 44 и 50 $ за една.

Вестник " Уолстрийт джърнъл " акцентира, че компанията, която пусна на борсата 180 милиона акции, е съумяла да притегли 8.1 милиарда $. Общата й капитализация обаче е повишена единствено до 76.5 милиарда $, а това е напълно малко над 76-те милиарда $, на които компанията бе оценена през август предходната година от частни вложители.

Плановете на управлението на " Юбер " бе да се реализира капитализация от 82.4 милиарда $. " Уолстрийт джърнъл " акцентира, че от 2000 година единствено 18 компании, чиято капитализация е превишавала 1 милиард $, са губили от цената на акциите си през първия ден на излизане на американски тържища. В множеството случаи акциите са поскъпвали приблизително с 21%.

" Един ден няма да мери нашия триумф или крах ", беше късият коментар на основният изпълнителен шеф на " Юбер " Дара Хосровшахи пред " Файненшъл таймс ". Той изясни понижението на цената на акциите с неподходящия миг на дебюта.

Вчера акциите на Уолстрийт в началото поевтиняха поради неизвестността към китайско-американските търговски договаряния, само че в края на сесията регистрираха покачване на котировките си, означи " Асошиейтед прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР