Йрданската служба за гражданска защита откри днес тялото на изчезнало

...
Йрданската служба за гражданска защита откри днес тялото на изчезнало
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Йордания станаха 13

Йрданската работа за гражданска отбрана откри през днешния ден тялото на изчезнало момиче югозападно от столицата Аман, с което броят на жертвите от наводнението в страната доближи 13 души, заяви ДПА.
Бедствието в Южна Йордания, провокирано от поройните дъждове, в края на предходната седмица принуди управляващите да изтеглят хиляди локални поданици и непознати туристи от наводнените региони, в това число античния град Петра. Тялото на момичето е открито в долината Ал Хидан, в провинция Мадаба, заяви държавната осведомителна организация Петра. Според локалните медии момичето е било в кола, отнесена от потопа. Телата на татко ѝ и на четирима членове на нейното семейство, които също били в колата, бяха открити през уикенда, добавя Българска телеграфна агенция.
Правителството неведнъж беше упреквано, че концентрира вниманието си върху столицата Аман и пренебрегва други провинции, основно на юг. Според критиците локалните управляващи са неподготвени да се оправят с бедствието.
Това е второто пагубно наводняване, сполетяло Йордания през последните три седмици. Миналия месец 21 души, множеството възпитаници, станаха жертва на наводняване в региона на Мъртво море, принуждавайки двама йордански министри да подадат оставка.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР