YouTube Две години затвор грозят певицата Софи Маринова, защото се покатери

...
YouTube
Две години затвор грозят певицата Софи Маринова, защото се покатери
Коментари Харесай

Софи Маринова влиза в затвора за 2 години?

YouTube Две години затвор грозят певицата Софи Маринова, тъй като се покатери върху предпазен обект край Кърджали. Това гласи член 278 от Наказателния кодекс (НК), засягащ обругаването и повреждането на естествени предпазени обекти. Причината ромската перла да се качи върху скалните масиви са снимките на най-новият й клип " Мили, благи ", в който присъединяване взима и сътрудникът й Гринго. Той от своя страна също е сниман да върви по каменните масиви.

Който унищожи или повреди предпазен естествен обект и с това аргументи щета, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с изправителен труд ", гласи алинея 1 от Наказателен кодекс. Според кодекса, в случай че не са породени обилни вреди, само че има такива, лицето може да бъде санкционирано с 20 хиляди лева

Самата Маринова удостовери, че видеото на песента й е снимана точно при Скалните гъби. Местни хора са безапелационни, че Скалните гъби се разрушават когато и да е на годината, а катеренето по тях сигурно ги унищожава. Природният феномен е предпазен от 1974 година, а забележителна човешка интервенция може да заплаши скотски типове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

От години легендите към естествения обект не стихват, а локални поданици са безапелационни, че обединенията могат да лекуват рак. " Скалните гъби нямат лечебни свойства, даже са рискови за здравето, тъй като съдържат клиноптилолит, който е нездравословен ", разяснява минералотерапевтът Гергана Митева, написа в. " България през днешния ден ".

Скалите са построени от вулканичен туф и тип канара - риолит. За жал през годините те се разрушават поради многочислените туристи. Митева разкри, че огромна част от гъбите са разрушени поради вредата от хората, които като се изключи че ги посещават, си чупят от скалите и си ги взимат за спомен. Само преди години иманяри взривиха най-голямата и най-красива гъба в местността. Метеорологичните условия също вредят на скалите, които не стопират да се ронят.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР