YouTube все още се бори с неприличните коментари под детските

...
YouTube все още се бори с неприличните коментари под детските
Коментари Харесай

Disney и Nestle махнаха рекламите си от YouTube заради скандални детски клипове

YouTube към момента се бори с неприличните мнения под детските видеоклипове и още веднъж се сблъсква с следствията. По информация на Bloomberg, Disney, основателят на Fortnite Epic Games, Nestle и Oetker са махнали рекламите си от YouTube, откакто видео блогърът Марк Уотсън показа видеоклип, показващ по какъв начин се мненията за видеоклипове с деца, основават неподготвено софткор детско порно.
Коментиращите алармират за видеоклипове, където малолетни девойки правят хипотетични „ сугестивни дейности “ като гимнастика , до момента в който личните логаритми на YouTube по нехайство оферират гледането на сходни видеоклипове.

Говорител съобщи, че YouTube към този момент е спряла сметки и цели канали, изтрила „неприлични коментари“ и е съобщила за всяка противозаконна активност на правоприлагащите органи. Компанията е спечелила единствено 8 000 $ от рекламните разноски на въпросните видеоклипове, сподели говорителката и даде обещание да върне парите за маркетинг.

Ситуацията повтаря събитията, които се случиха през 2017 година, когато марки като HP и Mars изтеглиха рекламите си, откакто научиха, че акциите им протичат под клипове, които са били предопределени за употреба на деца или включват огромен брой мнения с педофилско наличие. Компаниите в последна сметка още веднъж пристъпиха към закупуване на реклами, откакто YouTube наподобява се бе справила с казуса по това време, само че явно не е изчистила всичко. Проверката на наличието на YouTube разчита на композиция от изкуствен интелект и човешки контрол, които не постоянно могат да изгладят всички дефекти, а доста нови видеоклипове сами по себе си са законни. Компанията ще се нуждае от по-агресивен мониторинг, в случай че чака да избегне сходни произшествия в бъдеще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР