YouTube тества нов център за безплатни канали за стрийминг, поддържани

...
YouTube тества нов център за безплатни канали за стрийминг, поддържани
Коментари Харесай

YouTube тества новa стрийминг услуга за безплатни канали

YouTube тества нов център за безвъзмездни канали за стрийминг, поддържани от реклами – последният от поредност ходове на компанията, целящи разширение на упоритостите ѝ в региона на видео наличието, написа Wall Street Journal.

Видео платформата, която е благосъстоятелност на Alphabet, води договаряния с развлекателни компании за включването на техни излъчвания и филми в центъра от сходни на кабелни канали. Освен това тества концепцията с дребен брой медийни сътрудници, споделят източници, осведомени с въпроса. Според някои от тях колосът може да пусне предлагането по-късно тази година.

YouTube, който към този момент е преобладаващ състезател в онлайн видеото, се стреми да се трансформира в дестинация за разнообразни стрийминг формати и жанрове. Добавянето на център от безвъзмездни, поддържани от реклами стрийминг телевизионни канали, или “FAST ”, както са известни в медийната промишленост – ще сложи платформата в конкуренция с играчи като Roku, Pluto TV на Paramount Global и Tubi на Fox.

Преговорите се случват след други стрийминг начинания на YouTube, в това число скорошното основаване на магазин, допускащ на потребителите да се записват за платени стрийминг услуги, както и след договорката за права върху франчайза Sunday Ticket на Националната футболна лига в Съединени американски щати.

Говорител на YouTube твърди, че компанията организира дребен опит, който разрешава на част от феновете да гледат безвъзмездни, включващи реклами канали, с цел да реши интереса на феновете. „ Ние постоянно търсим нови способи да предоставим на феновете основна дестинация за по-лесно намиране, гледане и шерване на наличието, което е най-важно за тях “, разяснява говорителката.

YouTube генерира 7,1 милиарда $ рекламни доходи през третото тримесечие на предходната година, или 13% от общите рекламни доходи на Гугъл за интервала. Рекламните средства на видео звеното записаха спад през тримесечието – за първи път, откогато Alphabet стартира да афишира финансовите си резултати през 2020 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР