YouTube спира Ръсел Бранд да печели пари извън сайта след искове за сексуално насилие

...
YouTube казва, че Ръсел Бранд вече няма да прави пари
Коментари Харесай

YouTube казва, че Ръсел Бранд вече няма да прави пари от сайта за стрийминг на видео, след като няколко жени отправиха обвинения в сексуален нападение срещу комик, превърнал се влиятелен човек

От Associated Press, 19 септември 2023 г., 3:41 ч. Сексуално нападение срещу комик, превърнал се влиятелен човек.

YouTube каза монетизирането на акаунта на Brand, който има 6,6 милиона абонати, е спряно „след сериозни обвинения срещу създателя.“

„Това решение се отнася за всички канали, които може да са притежавани или управлявани от Ръсел Бранд", каза притежаваната от Google видеоуслуга.

48-годишният Бранд отрича обвиненията за сексуално насилие, направени от четири жени в канал 4 телевизионен документален филм и вестниците The Times и Sunday Times.Обвинителите, които не са назовани, включват една, която каза, че е била сексуално насилвана по време на връзка с него, когато е била на 16. Друга жена казва, че Бранд я е изнасилил в Лос Анджелис през 2012 г.< /p>

Четирите обвинения датират от 2006 г. до 2013 г. Столичната полиция на Лондон каза, че откакто тези твърдения са били публикувани, тя е получила доклад за отделно сексуално насилие, датиращо от 2003.

Промоутърите отложиха оставащите дати в поредица от концерти на живо на Бранд, който отрича обвиненията.

Известен със своите необуздани и рисковани изправяния, Бранд беше основна звезда на Обединеното кралство в началото на 2000-те. Водеше предавания по радио и телевизия, пишеше мемоари, описващи битките му с наркотиците и алкохола, появяваше се в няколко холивудски филма и беше женен за кратко за поп звездата Кейти Пери между 2010 и 2012 г.

През последните години Брандът до голяма степен изчезна от масовите медии, но натрупа голям брой последователи онлайн с видеоклипове, смесващи уелнес и теории на конспирацията. Неговият канал в YouTube, който има повече от 6 милиона абонати, включва конспиративни теории за COVID-19, дезинформация за ваксините и интервюта с противоречиви оператори, включително Тъкър Карлсън и Джо Роугън.

Той също така продължи да обикаля като комик, изнасяйки представления пред стотици хора на място в Лондон в събота. Той трябваше да изнесе концерт във вторник в Уиндзор, западно от Лондон, но промоутърите казаха, че останалата част от турнето се отлага.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР