YouTube ще започне да показва подробности относно музиката, която звучи

...
YouTube ще започне да показва подробности относно музиката, която звучи
Коментари Харесай

YouTube започва да показва информация за възпроизвежданите клипове

YouTube ще стартира да демонстрира детайлности по отношение на музиката, която звучи във видеоклиповете.

За тази услуга ще се употребява платформата Content ID, която автоматизирано разпознава наличието. То е предпазено с авторски права и дава опция на притежателите на композициите да вземат по-нататъшни решения, предава kaldata.com.

„ YouTube се стреми към самопризнание на всички хора, които способстват за креативния развой и това е единствено началото – написаха от компанията. – С помощта на нашите партньорства ще разтеглим мащаба и ще подобрим качеството на данните, тъй че всички създатели да получават необходимото„.

С натискане на бутона „ Още “ под клипа, ще можете да видите цялостния лист на хората, които основават лицензирани композиции. Това се отнася за всички видеоклипове, без значение дали е формален клип или любителски видеозапис с музикален декор. В последния случай в описанието е допустимо да откриете линк към формалния клип. Ако песента е налична в някоя от услугите на Google, тогава без проблем ще намерите подобаващата връзка.

Компанията желае да притегли към услугата колкото е допустимо повече реализатори, фенове и издатели. И след това да им покаже сериозността на своите планове във връзка с изплащането. Поне частично това се дължи на обстоятелството, че Google анонсира музикалната си стрийминг услуга YouTube Music, която ще стане налична идната седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР