YouTube разработва нова платена услуга за онлайн стрийминг на музика,

...
YouTube разработва нова платена услуга за онлайн стрийминг на музика,
Коментари Харесай

YouTube подготвя платена музикална услуга


YouTube създава нова платена услуга за онлайн стрийминг на музика, оповестява Bloomberg. Това ще е третият опит на Alphabet (холдингът, сплотяващ бизнесите на Google) да се конкурира със Spotify и Apple Music.

Според източниците на Bloomberg, новата услуга за в този момент се употребява с вътрешното име Remix. Тя към този момент е записала Warner Music Group като сътрудник. Освен това води договаряния и със Sony Music Entertainment, Universal Music Group и Merlin.

Bloomberg твърди, че услугата ще бъде показана публично през март 2018 година Тя ще комбинира както познатите до момента видеоклипове на изпълнителните в YouTube, по този начин и богат азбучник с песни, които потребителят ще може да слуша когато пожелае.

За в този момент YouTube не е коментирала тематиката. Едно от желанията на компанията е тя да притегли повече правоносители и да усили приходите. Звукозаписните компании постоянно подлагат на критика YouTube, че не печелят задоволително и даже губят доходи поради видеопортала. Междувременно музикалната промишленост още веднъж е във напредък и на облага след 2 десетилетия спад, като растежът се дължи най-много на стрийминг услугите.

Над милиард консуматори слушат музика посредством YouTube всеки месец. Видеопорталът има най-голямата публика, само че съгласно звукозаписните компании той не се възползва оптимално добре от нея и те не получават съразмерно на феновете заплащане./ vesti.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР