YouTube обяви, че е спрял 210 канала, които изглежда били

...
YouTube обяви, че е спрял 210 канала, които изглежда били
Коментари Харесай

YouTube е спрял 210 канала срещу протестите в Хонконг

YouTube разгласи, че е спрял 210 канала, които наподобява били част от координирана акция за въздействие против митингите в Хонконг , заяви Агенция Франс Прес.
Мярката, подхваната от притежаваната от Гугъл платформа пристигна тази седмица, откакто Twitter и Фейсбук упрекнаха китайското държавно управление, че поддържа акция в обществените медии, с цел да дискредитира придвижването за народна власт в Хонконг за да провокира политически раздори в града, съобщи БГНЕС.
„ Деактивирахме 210 канала в YouTube, когато открихме, че се държат координирано, до момента в който качват видеоклипове, свързани с продължаващите митинги в Хонконг “, споделя Шейн Хънтли от групата за разбор на заканите за сигурността на Гугъл в онлайн обява.
" Това изобретение беше в сходство с последните наблюдения и дейности, свързани с Китай, оповестени от Фейсбук и Twitter. "
Twitter и Фейсбук оповестиха в понеделник, че са спрели близо 1000 дейни акаунта, свързани с акция за координирано въздействие, до момента в който Twitter съобщи, че е спрял към 200 000 акаунта.
" Тези сметки съзнателно и съответно се опитваха да провокират политически раздори в Хонконг, в това число подкопавайки легитимността и политическите позиции на протестното придвижване ", разгласи Twitter за дейните сметки, които са били закрити.
Фейсбук съобщи, че някои изявления от затворените сметки съпоставят протестиращите в Хонконг с бойците от групата на ИДИЛ, дефинират ги като „ хлебарки “ и настояват, че възнамеряват да убиват хора благодарение на прашки.
Хонконг, полуавтомонен южен китайски град и един от най-важните финансови центрове в света, е в хватката на невиждана политическа рецесия, в границите на която милиони хора излязоха по улиците с искане за по-големи свободи.
Китайското ръководство предизвести, че е готово да употребява мощ, с цел да потуши близо тримесечните безредици и оприличи протестиращите на„ терористи “.
Пекин обаче видимо значително е оставил градските водачи и полицията да се опитат да разрешат рецесията.
Зад кулисите онлайн обаче, китайското държавно управление се стреми да разклати публичното мнение за Хонконг, съгласно Twitter и Фейсбук.
" Ние разкриваме забележителна държавна осведомителна интервенция, фокусирана върху обстановката в Хонконг, по-специално върху протестното придвижване и техните апели за политическа смяна ", съобщи Twitter.
В изказването на обществената мрежа се споделя още, че са спрени 936 акаунта с генезис от Китай, които популяризират дезинформация.
„ Въз основа на интензивните ни следствия имаме надеждни доказателства в поддръжка на обстоятелството, че това е координирана държавна интервенция “, съобщи Twitter.
Twitter и Фейсбук са неразрешени в Китай, част от по този начин наречената " Велика защитна стена " на цензурата на държавното управление.
Поради възбраните, доста от подправените сметки са налични благодарение на " виртуални частни мрежи ", които дават лъжлива картина за местоположението на потребителя, заяви Twitter. Въпреки това, някои сметки имат достъп до Twitter от съответни деблокирани IP адреси с генезис от континентален Китай “, се споделя в известието.
Фейсбук съобщи, че е работил по съвет от Twitter, премахвайки седем страници, три групи и пет акаунта във Фейсбук, които имали към 15 500 почитатели.
Въпреки че хората, които стоят зад тази активност, се пробваха да прикрият самоличността си, нашето следствие откри връзки с лица, свързани с китайското държавно управление “, съобщи Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР