YouTube Kids се появи през 2015 г. като видеопортал за

...
YouTube Kids се появи през 2015 г. като видеопортал за
Коментари Харесай

Щатски комитет критикува съдържанието в YouTube Kids


YouTube Kids се появи през 2015 година като видеопортал за просветително детско наличие
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски държавен комитет дефинира YouTube Kids като купчина „ от безсистемно потребителско наличие ” . В писмо до изпълнителния шеф на YouTube Сюзън Войчики подкомитетът на Съединени американски щати по икономическа и потребителска политика съобщи, че платформата е цялостна с „ неподходящо… мощно комерсиално наличие ” .

Гугъл започва YouTube Kids през 2015 година като безвредно място за децата, където те могат да гледат „ уместно ” наличие. Оттогава до момента YouTube твърди, че работи интензивно, с цел да обезпечи „ обогатяващо ” и „ просветително ” наличие за децата. То трябваше да е предпазено, безвредно, добре следено, съответно за другите възрасти.

„ Направихме обилни вложения в приложението YouTube Kids, с цел да го създадем по-безопасно и да предлагаме по-образователно и обогатяващо наличие за деца въз основа на правила, създадени с специалисти и родители ”, изясни представител на компанията, представен от.
още по тематиката
От държавния орган обаче са на друго мнение. Според комитета, някои видеоклипове наподобява „ отвличат [вниманието на децата] към скрити маркетингови и рекламни послания с продуктово позициониране от авторитетни измежду децата персони ”.

В писмото на комисията се твърди, че проучвателен екип, зает от органа, „ е открил, че единствено към 4% от видеоклиповете имат висока просветителна стойност ”. Голяма част от останалото наличие e с ниско качество, като да вземем за пример разопаковане на играчки и видеоклипове на хора, които играят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР