Йотова: Войната, обявена на президентството от правителството, няма значение за

...
Йотова: Войната, обявена на президентството от правителството, няма значение за
Коментари Харесай

Йотова: Войната, обявена на президентството от правителството, няма значение за българите

Йотова: Войната, оповестена на президентството от държавното управление, няма значение за българите
„ Войната, оповестена на президентската институция от страна на държавното управление, несъмнено за някой има значение, само че за българския народ няма “, по този начин вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред публицисти оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ Не за първи път се вършат опити за нападателна политизация в системата на вътрешните работи. Ако някой мисли, че по този начин ще завоюва локалните избори, надълбоко ще бърка и ще се кае единствено след един месец. Не Министерство на вътрешните работи ще завоюва идващите локални избори. Стриктно се съблюдават предписанията от партийното заседание на Политическа партия. Очевидно това е техният метод “, уточни Йотова.

„ Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се усилват цените на електрическата енергия, значи, че имат много пай мироглед, т.е считат, че след няколко месеца държавно управление няма да има “, сподели Йотова.

Тя разяснява и желаните промени за ограничение на президентските пълномощия по отношение на служебните кабинети, импортирани от депутата Явор Божанков: „ Не от през вчерашния ден и не от Явор Божанков потегли концепцията да се прави Конституция анти-Радев “.

Вътрешният министър Калин Стоянов изпрати стимулирано искане до Румен Радев за освобождението на Тодоров. Държавният глава обаче отхвърли да го освободи. Малко по-късно той самичък подаде оставка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР