Йотова и Цацаров лауреати на награда в сферата на държавността

...
Йотова и Цацаров лауреати на награда в сферата на държавността
Коментари Харесай

Йотова и Цацаров лауреати на награда в сферата на държавността

Йотова и Цацаров лауреати на премия в областта на държавността
Вицепрезидентът Илияна Йотова и основният прокурор Сотир Цацаров станаха лауреати на премия за водачество в областта на държавността, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Годишните награди за персонален лидерски принос към българската държавност на името на Стефан Стамболов се връчват от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии, а по традиция хазаин на церемонията бе Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. Всяка година носилите на високото отличие се избират от специфична селекционна комисия в Института по водачество на УниБИТ, в чийто състав влизат държавници, учени и публицисти.

Поради наложителен ангажимент по присъединяване в национално заседание в Министерство на вътрешните работи основният прокурор не съумя персонално да одобри премията си, само че от негово име бе прочетен специфичен приветствен адрес, в който Цацаров изрази почитание към преподавателите и студентите в университета, както към огромния теоретичен принос на института.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък получи премията си от различен неин лауреат в предходните години – вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ Лидерството изисква не трофеи и не постове. То не е резултат от някаква моментна обстановка. Да си водач значи да вдъхновяваш, да увличаш и да водиш хората след себе си. И нещо доста значимо – тези хора да желаят да живеят в света, който ти създаваш. XXI век може да се окаже век на огромните дефицити, на огромните хрумвания за развиването на обществото, както и на огромните визионери. Съвремието ни е цялостно с престижи, които ръководят поради това, че заемат съответен пост. Днес приказваме за бюрокрацията и какъв брой е страшна тя. Не е страшна бюрокрацията в институциите институтите, страшна е бюрокрацията в мисленото “, уточни в словото си Йотова.

Според нея същинският водач не е този, който парадира с към този момент взети предстоящи решения, а този, който рискува и показва своята картина за света. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР