> Йосип Броз Тито и Георги ДимитровНие с българите говорим

...
> Йосип Броз Тито и Георги ДимитровНие с българите говорим
Коментари Харесай

Македонският език е бил обявен за официален с указ по идея на САЩ И СССР

 > Йосип Броз Тито и Георги Димитров
" Ние с българите приказваме два разнообразни разновидността на еднакъв език. Това е реалност. Германците и швейцарците имат същите разлики като нас и българите. Всеки има право да назовава езика си по този начин, каквото желае ", това  декларират от Културен център " Иван Михайлов " - Битоля на своята публична страница във Фейсбук.

" Нашият език е разгласен (за официален) с декрет на 2 август 1944 година Имаше ли референдум, който да ни попита по какъв начин желаеме да назовем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме формален парламентарен език и България безусловно признава това. В нашия " език “ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на доста други “, се споделя още в известието.

В него са оповестени също по този начин и някои документи, дружно с превод на български към тях, разказани като указания на руския професор Самуил Борисович Бернщайн и отчети на американското разузнаване. Според културния център те потвърждават, че македонският език е основан по концепция на Съюз на съветските социалистически републики и американското разузнаване и през 1945 година македонците са говорели на български език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР