Йосиф Панов - Пепелянката записа десета поредна победа в професионалния

...
Йосиф Панов - Пепелянката записа десета поредна победа в професионалния
Коментари Харесай

Йосиф Панов разби Руснака, ще се бие за титла през септември

Йосиф Панов - Пепелянката записа десета поредна победа в професионалния бокс с впечатляваща победа над Константин Александров - Руснака. Двамата се биха по време галавечер от Националната боксова лига в Плевен. Техният дуел беше единственият по разпоредбите на профибокса. Цялото шоу беше проведено от Българската федерация по бокс, а борбите зарадваха всички почитатели в града.
4-рундовата среща от суперполусредна категория мина под тоталната диктовка на Панов. Той беше нападателен още от първата секунда и не спря да обсипва с удари Константин Александров. Руснака мъчно се добра до финалния гонг, след който съдиите единомислещо присъдиха победа за Пепелянката.
Това беше 12-а победа (6 с нокаут) за 22-годишния плевенчанин, който има и 3 загуби. В ъгъла на гения беше дългогодишният национал Александър Владимиров.
" Много ми хареса Йосиф. Работеше от самото начало и търсеше нокаута - показа промоутърът и управител на Пепелянката Васко Алексеев. - Реално получи единствено един ляв прав за целия мач. Йосиф опитваше удари от разнообразни ъгли. Редуваше по-мощни и по-слаби комбинации. Търсеше отричане. Константин беше наказван всякога, когато отвореше гарда. Искам особено да благодаря на Българска федерация по бокс и президента Красимир Инински. Те ни включиха в шоуто, което е голяма помощ за развиването на Йосиф като боксьор. Г-н Инински сподели, че професионалният и аматьорският бокс могат да вървят ръка за ръка. Надявам се и в бъдеще да има още сходни взаимни шоута, които да радват публиката. Благодарност и за Българския професионален боксов съюз, рефера Георги Иванов и супервайзера Евгения Петрова, които помогнаха всичко да премине на високо равнище. "
По време на мача локалните почитатели не стопираха да скандират " Йоси, Йоси ".
Панов ще получи известна отмора, тъй като на 14-и юли ще подписа брак. Веднага по-късно той се завръща на цялостни обороти в залата, с цел да се готви за идващото тестване. Очаква се през септември Панов да се бие за купата на България в 10-рундов мач.
" Надяваме се до края на юли към този момент да имаме и съответна дата - добави Васко Алексеев. Преговаряме с евентуални спонсори от Плевен, които биха се присъединили, с цел да създадем огромна галавечер. Панов е един от най-хубавите спортисти на града. С успеха против Руснака сподели, че е подготвен да премине на идващото равнище в своята кариера и да се бие с по-сериозни съперници. "
Ако всичко върви по проект, В началото на 2019 година Панов ще се бие за интерконтиненталната купа на Универсалната боксова организация. 12-рундовият дуел ще бъде против задграничен противник. Преди това може да направи още един 6-рундов мач, който да бъде част от подготовката.
" Набелязали сме няколко евентуални съперника с добър рейтинг - добавя Васко Алексеев. - Ако Йосиф ги победи, ще влезе в Топ 100 на боксьорите в категорията. Това е ужасно достижение за него, тъй като още е доста млад и демонстрира израстване във всеки мач. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР