Йосиф Панов - Пепелянката ще бъде една от звездите на

...
Йосиф Панов - Пепелянката ще бъде една от звездите на
Коментари Харесай

Пепелянката: Чаках Убиеца, но той не дойде

Йосиф Панов - Пепелянката ще бъде една от звездите на огромната боксова галавечер в " Арена Армеец " на 27 октомври. Той ще подгрее главния мач сред Кубрат Пулев и Хюи Фюри в борба със своя неприсъствен зложелател Стилиян Костов - Убиеца. Сблъсъкът ще бъде за купата на България в суперполусредна категория.
Пепелянката и Убиеца размениха задочни закани в медиите, само че в този момент нещата станаха още по-лични. 22-годишният Панов се намира в изключителна серия от 10 следващи победи, до момента в който Костов (32 г.) е един от най-опитните български експерти (21 победи, 16 с нокаут и 8 загуби).

- Йосиф, ще се биете за пръв път за купа в професионалния бокс. Какво е по-различното от останалите мачове?
- Това е моя детска фантазия. Да играя за професионален пояс. Сега имам шанса да се удрям за него. Никога не съм се готвил толкоз вярно. Спазвам режим, върша целенасочени тренировки - физическа или бегова. Тепърва предстоят спаринги. Това е изключителна опция за мен. След тази среща доста неща ще се трансформират. Ако печеля, ще се изкача в международната класация. Евентуално след този мач мога да се удрям за различен, по-престижен пояс. Нека първо да мине тази среща.
- Кога започнахте подготовката за мача с Убиеца и какви са ви проектите до самия дуел?
- Тренирах в боксов клуб " Мизия 80 " с моя ментор Александър Владимиров. Имам няколко другари, с които се готвим дружно. Един от тях много схваща от физическа подготовка. Работих за издръжливост, тъй като дуелът ще бъде в 10 рунда, а аз в никакъв случай не съм имал толкоз дълъг мач. Сега съм на лагер в Лозенец. Там треньор е един от най-хубавите експерти в България Борислав Бояджиев. После ще създадем още един лагер с други боксьори. Ще диря спаринги с хора, които играят като Стилян Костов. В България има корави момчета, които вървят напред и са окуражени. От Велико Търново и София ще се активизират момчета. Ще им бъда доста признателен да се отзоват, с цел да оказват помощ. Целта е да се усещам добре за мача на 27 октомври.
- Стилян Костов сподели, че е подготвен да пристигна в твоята зала и да се биете там. Ще приемеш ли тази покана?
- Аз бях на конференцията в София за галавечерта, само че него го нямаше. Чаках го. Не желая да звуча като че ли него го е боязън. Има опит в професионалния бокс и е по-възрастен от мен. Освен това работи и като управител. Надявам се, че няма да се отметне. Сега разбирам, че не можел да смъкна килограмите. Това ще е сериозен проблем. Дано се получи мачът, а не Стилиян да си откри опрощение, тъй като въпреки всичко ще подгряваме един от най-хубавите български боксьори за всички времена - Кубрат Пулев. Няма различен като Кобрата с сходни достижения в профеисоналния бокс. Вече един път имах удоволствието да подгрявам негова галавечер, само че в този момент мачът е по-различен, тъй като е за купа. Благодаря на всички, отпред с уредника Ивайло Гоцев, че ни включи в това шоу, както и на моя управител Васко Алексеев, треньора Александър Владимиров, спонсора Ники Фешън. Събитието в София ще е ужасно. Каня всички почитатели на бокса да го гледат. Обещавам, че ще си тръгнат от " Арена Армеец " впечатлени.
- Наскоро вдигнахте женитба. Прекрасното събитие промени ли нещо във вашия метод към бокса?
- Даде ми повече убеденост. Има още един човек, който ми оказва помощ да бъда по-спокоен и да не мисля за други неща. Сега мога да се насоча през множеството време единствено за бокса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР