Йорданското разузнаване неотдавна осуети плановете на двама души, заподозрени в

...
Йорданското разузнаване неотдавна осуети плановете на двама души, заподозрени в
Коментари Харесай

Йорданското разузнаване осуети терористични атаки срещу чужди дипломати

Йорданското разузнаване наскоро осуети проектите на двама души, обвинени в екстремизъм, да извършат терористични офанзиви против посолствата на Съединени американски щати и Израел в Аман, както и против американски военнослужещи, ситуирани във военна база в Южна Йордания, заяви в. Ар Рай ", представен от Ройтерс.

Според държавното издание обвинените са възнамерявали да нападат задачите си с коли и с потребление на огнестрелни оръжия и ножове. При следствието е била открита връзката на двамата екстремисти с групировката " Ислямска страна " (ИД), от която получавали указания.

Заподозрените били арестувани още през юли, само че проектите им за офанзиви против посолства станаха обществено притежание едвам през днешния ден. Според вестника терористите са се опитвали да привлекат в ИД младежи с радикални убеждения, които да употребяват при терористични офанзиви.

Заподозрените ще бъдат изправени пред йорданския съд за национална сигурност, написа още " Ар Рай ".

Екстремисти от ИД и други радикални джихадистки групировки от дълго време възнамеряват офанзиви в съюзеното със Съединени американски щати кралство и десетки джихадисти в този момент изтърпяват дълги присъди в йордански затвори. Крал Абдула Втори, който е съдружник на Запада в битката против ислямския екстремизъм, е измежду близкоизточните водачи, които са най-твърди в опълчването против опасността от радикалните групировки, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР