Йорданският принц Хамза заяви, че лидерът на въоръжените сили му

...
Йорданският принц Хамза заяви, че лидерът на въоръжените сили му
Коментари Харесай

Принц Хамза заяви, че е под домашен арест

Йорданският принц Хамза съобщи, че водачът на въоръжените сили му е споделил да не напуща дома си, да не комуникира и да не се среща с никого, съобщи ДПА.

Принцът, който е полубрат на крал Абдула, съобщи това във видеоклипове, изпратени до интернационалните медии, откакто по-рано нощес йорданската войска отхвърли, че той е под домакински арест.

Появиха се и редица изявления, че Йордания е осуетила опит за прелом против крал Абдула II, само че те не са доказани публично.

Началникът на генералния щаб Юсеф Ахмед ал Хунаити съобщи, че принцът единствено е бил помолен да се въздържа от дейности, които могат да навредят на стабилността на кралството.

"Тази заран бях посетен от началника на генералния щаб на йорданските въоръжени сили. По време на визитата той ме осведоми, че не ми е разрешено да излизам, да споделям с хора или да се срещам с тях. Причината - на срещи, на които съм участвал или в обществени медии, отнасящи се до визити, които съм направил, е имало рецензии против държавното управление или краля ", съобщи Хамза във видео, оповестено от Би Би Си.

Полубратът на краля посочи, че той не е упрекнат, че самият той е отправил рецензиите. Кабелите му за интернет и телефон са били прекратени, а компанията, която му дава сателитна връзка със международната мрежа, го е уведомила, че има разпореждане да прекъсне и нея.

"Аз не съм индивидът, виновен за разсипването на ръководството, за корупцията и за некомпетентността, които доминират в нашата управническа конструкция през последните 15 до 20 години ", акцентира принцът.

И по-рано е имало клюки за различия в йорданското кралско семейство, само че сходен обществен скандал е необичайност, отбелязва ДПА.

Йорданските въоръжени сили оповестиха, че в границите на воденото следствие са били арестувани други високопоставени фигури. Армията заяви за двама арестувани, в това число някогашен министър на финансите и член на кралското семейство.

Арабските съседи на Йордания, в това число Саудитска Арабия, Бахрейн, Кувейт, Египет и Съвета за съдействие в Залива показаха поддръжката си за крал Абдула.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР