Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойство от решението на СAЩ

...
Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойство от решението на СAЩ
Коментари Харесай

Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойствие от решението на СAЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел. Монархът съобщи, че единственото решение на израелско-палестинския спор е това с две страни, съобщи Reuters.

В началото на срещатс с американския вицепрезидент Майк Пенс в Аман Абдула повтори, че Източен Ерусалим би трябвало да е столица на бъдещата палестинска страна.

Кралят, който е корав американски съдружник, съобщи, че се надява да има "честни и открити " диалози с американския вицепрезидент.



Решението за Ерусалим разгневи палестинците, които упрекват Съединени американски щати, че са взели страната на Израел и споделят, че президентът Доналд Тръмп не може да бъде медиатор.

Йорданският крал предизвести, че решението да се признае Ерусалим за израелска столица не е част от "всеобхватно решение " на израелско-палестинския спор. Той уточни, че в този момент пред Съединени американски щати стои "голямо предизвикателство, което те би трябвало да преодолеят " - да си възвърнат доверието като медиатор.



Пенс увери, че Вашингтон "е зает с възобновяването на мирния развой ". Американският вицепрезидент също по този начин отбрани решението на Тръмп да признае Ерусалим за израелска столица, решение, което провокира безредици измежду арабските страни.

Очакваше се на диалозите с Абдула обсъжданите тематики да включват решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за столица на Израел и да реалокират там своето посолство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР