Йорданският крал Абдула II прие в събота оставката на правителството

...
Йорданският крал Абдула II прие в събота оставката на правителството
Коментари Харесай

Държава остана без правителство

Йорданският крал Абдула II одобри в събота оставката на държавното управление на премиера Омар Раззаз и го остави на поста, до момента в който не бъде образуван нов кабинет. Това оповестява организация " Петра ". " Благодаря на премиера Раззаз и неговия екип за всеотдайното и отговорно осъществяване на отговорностите им в изключителните условия, породени от пандемията на ковид ", ​​изпрати монархът в отговор на писмото си за оставка.

Абдула II инструктира Раззаз и неговия кабинет да работят, до момента в който " до момента в който не вземе нов министър председател, като се има поради, че обстановката изисква фокус върху продължаването на безмилостната битка против ковид ".

Правителството, водено от 60-годишния икономист Омар Раззаз, беше образувано през юни 2018 година, а през ноември 2019 година беше осъществена смяна в кабинета.

На 27 септември крал Абдула II разпусна Камарата на депутатите и разпореди на държавното управление да провежда общи избори. Тяхното държание е планувано от Избирателната комисия за 10 ноември.

Долната камара на Народното събрание се състои от 130 определени представители, а горната камара има 65 членове, които се назначават от йорданския монарх.

Според статистиката броят на инфектираните хора в Йордания се е нараснал с 1099 дневно и е достигнал 14 749. От 28 март в кралството са регистрирани 88 смъртни случая, а броят на излекуваните от инфекцията се е нараснал до 5 101.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР