Йорданският крал Абдула II предупреди международната общност в понеделник за

...
Йорданският крал Абдула II предупреди международната общност в понеделник за
Коментари Харесай

Крал Абдула II предупреди за възраждане на Ислямска държава

Йорданският крал Абдула II предизвести интернационалната общественост в понеделник за възобновление на терористичната група Ислямска страна, като съобщи, че тя се възвръща както в Сирия, по този начин и в Ирак.
" Трябва да се оправим с повторното появяване на ИД ", съобщи кралят.
Абдула II също предизвести, че доста терористи от ИД се движат от Сирия към Либия, изключително задграничните бойци в терористичната група.
" От европейска позиция, доколкото Либия е доста по-близо до Европа, това ще бъде значима полемика в идващите няколко дни ", съобщи кралят в изявление за канал Франс 24, представено от БГНЕС. 
" Няколко хиляди бойци са напуснали Идлиб (северна сирийска провинция) през северната граница и са се озовали в Либия. Това е нещо, на което ние в района, а също и нашите европейски другари ще би трябвало да обърнем внимание през 2020 година ", добави той.
Въпросът със оправянето с членовете на ИД и техните фамилии, арестувани в Сирия, в това число с задгранични членове на терористичната група, е противоречив, като Турция твърди, че терористите, родени в чужбина, би трябвало да бъдат репатрирани в техните страни на генезис. Миналия месец Турция стартира да депортира задгранични бойци, които беше заловила в антитерористични интервенции вкъщи и в чужбина, в техните страни на генезис. Повечето от западните страни се двоумят да одобряват жители, включили се към терористичната група ИД.
А за всички последици от убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР