Йордански външен министър за първи път у нас - по

...
Йордански външен министър за първи път у нас - по
Коментари Харесай

Йордански външен министър за първи път у нас

Йордански външен министър за първи път у нас - по покана на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. Айман Ал-Сафади се срещна с министър-председателя, с външния министър и с президента. България и Йордания ще задълбочат съдействието си в сигурността, битката с радикализацията и тероризма - това стана ясно след срещите.


Министърът на външните работи на Хашемитско кралство Йордания Айман Ал-Сафади беше посрещнат първо от премиера Бойко Борисов. На срещата министър-председателят акцентира, че България високо прави оценка самодейностите на краля на Йордания за битка с тероризма като най-важната част от тях са срещите от процеса „ Акаба ". И добави, че сме подготвени да разгледаме вероятните форми на съдействие и в границите на други формати.

По-късно министрите на външните работи на България и Йордания подписаха съглашение, с което отпадат визите за визити с дипломатически и служебни паспорти на жителите на двете страни.

Първият ни посланик Екатерина Захариева съобщи, че двете страни могат да работят дружно за реализиране на дълготраен мир в Близкия Изток.
Екатерина Захариева - вицепремиер, министър на външните работи: Истина е, че доста по-сериозната борба, а точно идеологическата борба занапред следва и Йордания има доста сериозна експертиза в тази сфера. България е една от страните, която се гордее с етническа приемливост, само че мислим, че нашите служби, че нашите институции могат да споделят доста експертиза в тази сфера и дружно да се борим за постигането на трайния мир.Айман Ал-Сафади - министър на външните работи на Хашемитско кралство Йордания: Йордания ще продължи да се бори за стабилността в района. Ние коментирахме това и с нашите сътрудници, тъй че този кротичък развой да просъществува и да бъде признат от хората. Затова е належащо да получим законна поддръжка.
България високо цени напъните на Йордания за поддържане на мира и стабилността в Близкия Изток, което е от извънредно значение за страните от прилежащите райони и за Европейския съюз, уточни президентът Румен Радев. България и Йордания ще продължат и двустранния продан на информация и опит в предварителната защита на радикализацията, стана ясно още на срещата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР