Йорданската сеизмологична обсерватория установи, че мощта на експлозията в Бейрут

...
Йорданската сеизмологична обсерватория установи, че мощта на експлозията в Бейрут
Коментари Харесай

Взривът в Бейрут е бил със силата на земетресение с магнитуд от 4,5

Йорданската сеизмологична обсерватория откри, че мощта на детонацията в Бейрут се равнява на земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер, съобщи ръководителят на организацията Махмуд ал Кариути.
По-рано през днешния ден мощен гърмеж в пристанището в Бейрут аргументи сриване на част от постройките в града, а половината от тях са развалени. Болниците са претъпкани заради огромния брой ранени. По последна информация на министерството на опазването на здравето са ранени над 2 500 души, а над 30 са починали, съобщи БГНЕС.
Според изказването на Ал Кариути, публикувано до медиите, „ станциите за наблюдаване на трусове в Йордания са записали детонация в прилежащ Ливан, „ равна по мощ на земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер “.
" Енергията, отделена вследствие на детонацията, беше извънредно мощна ", съобщи ръководителят на йорданската сеизмологична работа.
Ръководителят на службата за сигурност на Ливан военачалник Абас Ибрахим съобщи по-рано, че по предварителни данни експлозиви, които са били съхранявани в остарял склад на пристанището, са се взривили и са причина за детонациите. Министерството на вътрешните работи на страната означи, че точната причина за детонацията следва да бъде избрана.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР