Йорданка Фандъкова за четвърти път ще положи клетва като кмет

...
Йорданка Фандъкова за четвърти път ще положи клетва като кмет
Коментари Харесай

Фандъкова полага клетва като кмет за четвърти път

Йорданка Фандъкова за четвърти път ще постави клетва като кмет на София, откакто завоюва балотажа на локалния избор против Мая Манолова. На първата публична гала на Столичния общински съвет (СОС) с изключение на нея ще се закълнат 61 общински съветници, 24 районни кметове и 31 кметове на кметства.

По време на съвещанието ще бъде определен и ръководител на общинския съвет. Очаква се това да Елен Герджиков от ГЕРБ, който и до момента оглавяваше локалния парламент. Ще се гласоподава и за зам.-председател на съвета.

Фандъкова изиска към месец, с цел да предложи новата конструкция на администрацията си и новите си заместници. В това време ще се прави нов устав на общинския съвет, в който да бъде отразена тази конструкция с смяна на непрекъснатите комисии. Поименното гласоподаване на решенията на съвета пък към този момент ще се качва дружно с взетите от общинарите решения.

Първото съвещание на съвета ще се ръководи от Грети Стефанова от " Демократична България ", защото тя е най-възрастна от общинарите.

Мнозинството общински съветници през новия мандат са за първи път на тази позиция. 33-ма от 61 общинари са определени за първи път. Сред тях има и един самостоятелен - Борис Бонев от " Спаси София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР