Йорданка Фандъкова да обясни защо не прилага мерките срещу замърсения

...
Йорданка Фандъкова да обясни защо не прилага мерките срещу замърсения
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова да обясни защо не прилага мерките срещу замърсения въздух!

Йорданка Фандъкова да изясни за какво не ползва ограниченията против нечистия въздух. Това желаеха в своя позиция общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия. Ето какво обявиха те.
Позиция
на общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия

Йорданка Фандъкова да изясни за какво не ползва ограниченията против нечистия въздух!

С решение №855 от 06.12.2018 година Столичен общински съвет одобри смяна на механизма с оперативни ограничения за отделяне на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции посредством ограничение на придвижването на МПС на територията на Столична община при положение на прогноза за висока степен на замърсяване на атмосферния въздух. Съгласно това решение при прогноза или съществуване на следните неподходящи метеорологични условия през зимния интервал: жълт код за мъгла и/или инверсия, и/или безветрие, и/или ниско атмосферно налягане и други на Национален институт по метеорология и хидрология, водещи до задържане и струпване на атмосферни замърсители в ниските пластове на атмосферата, може да бъде въведена мярката еднодневна абонаментна карта за всички линии на публичния градски превоз на територията на Столична община на цена от 1 лев, така наречен " зелен билет ".

С това решение предприемането на съответните дейности за осъществяване на мярката " зелен билет " се разпорежда на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

През последните два дни в София сме очевидци на парадоксална обстановка. Свидетели сме не на прогноза за висока степен на замърсяване, а на съществуване на няколкократно по-високи стойности от допустимите за замърсеност на въздуха. А ръководещите в Столична община показват надменно безмълвие и безучастие.

Затова не може да не зададем няколко въпроса:

1. Защо кметът Йорданка Фандъкова не извършва решение №855/2018 година на СОС и не вкарва мярката " зелен билет "?

2. Това решение за нея наложително ли е или е следващата пиар акция на Столична община, създаваща реплика на дейности и ограничения, които са за замитане на казуса под килима?

3. На кое място в целите на кмета Йорданка Фандъкова се подрежда здравето на жителите?

Очакваме навреме отговори на всички тези въпроси!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР