Йордания се обяви против австралийската позиция за Йерусалим. Отношение по

...
Йордания се обяви против австралийската позиция за Йерусалим. Отношение по
Коментари Харесай

И Йордания против австралийската позиция за Йерусалим

Йордания се разгласи срещу австралийската позиция за Йерусалим. Отношение по въпроса взе външното министерство на страната, представено от локални медии.

Според изказването, Канбера нарушава интернационалното право.

Статутът на Йерусалим следва да се реши посредством директни договаряния, смята Аман.
Агенциите напомнят, че Йордания е сключила кротичък контракт с Израел, макар че Народното събрание е цялостен с ислямисти, които се пробват да го прекратят.

Арабската лига също отхвърли разновидността на Австралия като нарушение на одобрен статут. Според организацията, проличава опит да се угоди на Израел, който води политика на експанзия в района.

Тел Авив по този начин бива окуражаван да продължава същата политика, се споделя в изказването.

С остри изказвания предстоящо излязоха и редица други страни като Индонезия, Малайзия, Бахрейн и други.

Припомняме, че по-рано Палестина упрекна в същото Австралия, а източници от защитата на Израел оповестиха за медиите, че Израел е отчаян и е очаквал повече.

Официално, Израел благодари за поддръжката.

Така, макар опитите за умерена позиция на противоречивия въпрос, с почитание към претенциите на главните страни, Австралия не срещна утвърждение от тях.

Премиерът на Австралия Скот Морисън удостовери през вчерашния ден, че неговото държавно управление ще признае Западен Йерусалим като столица на Израел.

Засега обаче австралийското посолството няма да бъде преместено от Тел Авив, това няма да стане до момента в който не бъде подписано спокойно съглашение, посочи Морисън.

Австралия признава и претенциите на палестинците да имат своя страна със столица Източен Йерусалим.

Това решение обаче бе подложено на критика от опозицията в Австралия. Според лейбъристите, Морисън слага своя интерес над националния и по този начин страната губи.

Статутът на града е един от най-спорните въпроси сред израелците и палестинците.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стана обект на рецензии през предходната година, откакто прекатурна посоката, в която от десетилетия се развива американската външна политика в района, и реалокира американското посолство в Йерусалим.

Неговата позиция разгневи освен палестинците, само че и мюсюлманите по целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР