Йордания обаче отрече атаката да е извършена на нейна територия.

...
Йордания обаче отрече атаката да е извършена на нейна територия.
Коментари Харесай

За първи път! Дрон уби трима американски войници в Йордания

Йордания обаче отхвърли офанзивата да е осъществена на нейна територия. Според представител на държавното управление в Аман, офанзивата е била осъществена против база Ат-Танф, която се намира на територията на Сирия, покрай границата с Йордания, както и до границата с Ирак.

Американските военни обаче потвърдиха, че е била изумена " Кула 22 " - дребна американска военна база на йорданска територия, покрай границата със Сирия. Не е ясно за какво противовъздушната защита не е съумяла да прихване дрона. " Кула 22 " се намира в непосредствена непосредственост до гарнизона Ат-Танф в Сирия.

Това е първият случай, в който американски военни са убити от противников огън в Близкия изток от началото на войната сред Израел и " Хамас ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание в неделя да отвърне на удара, той упрекна подкрепяните от Иран въоръжени групировки. " Не се съмнявайте, ние ще подведем под отговорност всички виновни във време и по метод, който изберем ", сподели президентът в изказване.

 

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР