Йордания е изключително важен и желан партньор за България. Ние

...
Йордания е изключително важен и желан партньор за България. Ние
Коментари Харесай

Борисов: България е с изключителен туристически потенциал, трети сме в Европа по артефакти

„ Йордания е извънредно значим и мечтан сътрудник за България. Ние оценяваме ролята и въздействието на Кралството в районен и световен проект по тази причина задачата пред България е да развиваме взаимноизгодни връзки в области от стратегическа значимост за двете страни “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с принцесата на Йордания - Нейно кралско височество Дана Фираз.

Принцеса Фираз е дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и ръководител на „ Петра Нешанъл Тръст “ - най-старата национална неправителствена организация в региона на опазването и съхраняването на наследството на Йордания.

Премиерът Борисов акцентира, че удостоверение за безапелационната воля за издигането на нивото на връзките сред двете страни е активизирането на двустранното съдействие в редица основни сфери.

Фокус на диалога бе развиването на културно-историческия туризъм, както и на стратегии за внедряване на образованието за предпазване на културното завещание от най-ранна възраст.

„ Страната ни е с извънреден туристически капацитет и е трета по брой артефакти в Европа след Гърция и Италия “, посочи министър председателят Борисов и добави, че българското държавно управление поддържа концепцията за неразривната връзка сред културата и туризма.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР