Йордания е една от държавите, които водят балансирана политика и

...
Йордания е една от държавите, които водят балансирана политика и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: България има възможност да бъде домакин по процеса Акаба

Йордания е една от страните, които водят уравновесена политика и неслучайно външните ни министерства имат сходни позиции по значимите въпроси. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на изказванията след срещата му с премиера на Йордания Омар Раззаз.

Премиерът Борисов означи, че над 1, 2 милиона мигранти се намират на територията на Йордания и добави, че ще повдигне този въпрос по време на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел. „ Ние сме длъжни да подпомогнем Йордания в тази изключителна тежест, която е поела “, съобщи българският министър-председател.

Премиерът Борисов посочи капацитета за развиване на съдействието сред България и Йордания в редица сфери като образованието, нововъведенията, високите технологии, сигурността, опазването на исторически и културни полезности. „ България организира прелестно председателство на Съвета на Европейски Съюз “ означи министър председателят Борисов и добави, че може да се разиска и опцията за домакинство на страната ни по процеса „ Акаба “. Борисов посочи и смисъла на съдействието на бизнеса от България и Йордания.

Министър-председателят Борисов благодари за гостоприемството и изрази очакване министър председателят Омар Раззаз и крал Абдулла II бин ал-Хусейн да посетят скоро България, в комбиниране с междуправителствено съвещание.

„ България се употребява с доста висок престиж в Европа “, съобщи от своя страна министър-председателят Омар Раззаз. Според него двете страни е значимо да координират дейностите си, изключително във връзка с външната политика. Премиерът на Йордания посочи опциите за развиване на икономическите връзки сред двете страни. Той уточни, че България е пример и образец в границите на Европа от позиция на високотехнологични производства. Омар Раззаз означи интереса на Йордания да усили търговията с България и свързаността на двете стопански системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР