Йордана е едно малко и слънчево момиченце на година и

...
Йордана е едно малко и слънчево момиченце на година и
Коментари Харесай

Зов за помощ: Мъничката Дани се нуждае от 184 744 долара, за да проходи

Йордана е едно малко и слънчево момиченце на година и 9 месеца от Радомир. Тя обаче е родена с извънредно рядката диагноза - проксимален бедрен недостиг. Дясното бедро на момиченцето е с дисторция и има прогресивно съкращаване на бедрената кост. Заради това едното краче на Дани е по-късо от другото с 5 см. Тя не може да върви без особено направени обувки с висока платформа, която поправя разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният доктор по детска ортопедия - доктор Дрор Пейли, от институт " Сейнт Мери ", Флорида, Съединени американски щати, се е съгласил да организира лекуването.

" Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко интервенции, направени там, Дани ще може да върви. Първата от интервенциите е най-сложна, с нея ще се поправя деформацията и ще бъде направена реорганизация на бедрената кост ", споделя майката на детето Кристина Славчова.

Така наречената Супер Хип Процедура се прави сполучливо повече от 10 години в институт " Сейнт Мери " и са излекувани доста деца. Сумата, нужна за тази интервенция, е 184 744 $.

Според американския доктор, първата от интервенциите би трябвало да бъде осъществена след 3 месеца, когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той възнамерява втора интервенция и удължение с 5 см, като за нея ще бъдат нужни още 176 498 $.

Искрено се надявам, че с общи старания, сумата ще бъде събрана и детенцето ми ще може да върви, да играе, да тича и танцува, като всяко друго дете.

" Искам да благодаря от цялото си майчино сърце, на всички, които ни поддържат! Вярвам, че всички дружно можем да помогнем на Дани да върви и да има две идентични крачета ", прибавя Кристина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР