Йордан Йовчев, Габриела Петрова и Тодор Янчев са поредните спортисти,

...
Йордан Йовчев, Габриела Петрова и Тодор Янчев са поредните спортисти,
Коментари Харесай

Йордан Йовчев, Габриела Петрова и Тодор Янчев дариха лични вещи в подкрепа на малкия Калоян

Йордан Йовчев, Габриела Петрова и Тодор Янчев са следващите спортисти, които се включват в благотворителния търг за 13-годишния Калоян, който се бори с тежкото онкологично заболяване остеосарком.

Най-успешният български гимнастик подарява своя анцунг на България. Йордан Йовчев е единственият гимнастик в историята с шест участия на олимпийски игри. Той е сребърен медалист от Атина 2004 и притежател на три бронзови оценки - две от Сидни 2000 и едно в Атина 2004. Четири пъти е международен първенец и един път - европейски. Избран за “Спортист на годината на България” през 2001 и 2003 година. Лекоатлетката Габриела Петрова подарява своя народен екип, с който се е състезавала на международни и европейски шампионати. Тя е четвърта в тройния скок от Световното състезание в Пекин 2015 и сребърна медалистка от Европейското през същия сезон. Тези достижения й носят оценката “Спортист №1 на България! за 2015 година. Участничка на Олимпийските игри в Роио де Жанейро 2016. Футболистът Тодор Янчев подарява своята тениска, с която изигра последния си мач с тима на ЦСКА, с който стана три пъти първенец на България (2003, 2005 и 2008), притежател на Купата на България (2011) и повторен притежател на Суперкупата на България (2008 и 2011). Янчев има 42 мача за ЦСКА в евротурнирите,което е и връх за клуба.
Надаването за продуктите става под фотосите във Facebook профила на Димитър Кузманов - Мико, който провежда благотворителния търг.

Досега в него са се присъединили самият Кузманов, сътрудника му Александър Лазаров, Цветана Пиронкова, Виктория Томова, “златният” отбор по художествена гимнастика, безспорен международен първенец и бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, Християна Тодорова с настрана подаяние, Невяна Владинова и Катрин Тасева, международният и европейски първенец по класическа битка Иво Ангелов, футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев, футболистът на Ботев (Пловдив) Лъчезал Балтанов, волейболистът Теодор Салпаров, двукратният международен първенец по самбо Божидар Темелков и ММА боецът Георги Валентинов.
Търгът " Българските спортисти в поддръжка на Калоян " ще продължи до 30 април, а събраните средства ще бъдат дарени в помощ на нов тип лекуване на болестта на детето, което не се поема от Здравната каса.

На 13-годишното дете можете да помогнете и като извършите дарения в акцията “Сила за Калоян” в Help Karma.

По банков път:
Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР