Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история

...
Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история
Коментари Харесай

Йордан Йорданов: Управлението ни е силно, а не силово

Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история на града - нямаше навършени 29 години, когато пое ръководството на столицата на Златна Добруджа. Преди кметския пост натрупа административен опит като заместител регионален шеф. С дипломи от Schiller International University, Съединени американски щати компетентност MBA-International Business; УНСС, компетентност „ Икономика. " Към биографията му може да се прибави фактът, че е бил Финансов анализатор в JPMorganChase, САЩ; Бизнес и капиталов експерт в MID-Atlantic Finance и Bank of Americ, САЩ; Кредитен експерт в Хипо-Лизинг Член на UNA Tampa Chapter. 
Преди 4 години той разгласи, че ще работи за смяна в родния си град. 
" Промяна несъмнено постигнахме. Тя беше съпроводена с осъществяването на тежки планове и вземането на виновни решения ", показа той пред Actualno.com.
" Ако мога да отделя няколко неща, които в действителност са най-важната база за продължение на смяната, това е преди всичко отношението на локалната власт към хората . В това число включвам както общинските чиновници, по този начин и жителите на Добрич. Поставям тази смяна преди всичко, тъй като към момента има хора, които ми споделят, че „ в никакъв случай през живота си не са виждали кмет “. ", споделя още той.
Заради тази отдалеченост в общината са въведени открити приемни дни по кварталите и обществените доклади, с цел да могат жителите на Добрич л ично и от първо лице да си слагат проблемите .
" Истината, е че общоприетите приемни дни в постройката на администрацията не са задоволителни, те са тромави и изискват време, с цел да се сложи въпросът. Сега за никого не е изненада да видят кмета или екипа му на терен. Администрацията работи умерено, тъй като знае, че е сътрудник на кметския екип. Нашето ръководство е мощно, а не силово. ", показва Йорданов.
Като друго значимо достижение на своя екип той разказва отношението на локалната власт към кварталите .
" Недопустимо е да има улици, тротоари, междублокови пространства, които освен не са ремонтирани по 30-40 години, те не са и поддържани . В това число включвам и квартални детски градини, ясли, площадки за спорт и игра. Има още толкоз доста работа в тази посока, само че за всички към този момент е реалност, че в детските градини няма пространства за деца без сменена дограма, на доста места те са санирани, освежени и ремонтирани. Детските ни ясли имат добре оборудвани дворове с детски уреди. Цялостно асфалтирахме над 45 улици, огромна част от тях са в кварталите. ", споделя кметът на Добрич.
Според него отношението на локалната власт към бизнеса също е значимо. Забележителен е фактът, че за четири години нито едно произвеждане не е напуснало Добрич, а даже назад – били са открити нови индустриални мощности .
Йорданов счита, че главната заслуга за това не е единствено на общината, тъй като " бизнесът самичък взема решение къде да влага капиталите си ".
" Това, което ние като администрация вършим всекидневно, е да не спъваме локалния бизнес , да работим правилно с всички. Да одобряваме компаниите като наши сътрудници, без значение дали те са огромни или дребни. Като образец, че всеки работещ ни е значим, мога да посоча обстоятелството, че запазихме налога за таксиметровия транспорт на най-ниското равнище за страната .Това бяха хората, които всекидневно се движеха по уличната мрежа, до момента в който тя се ремонтираше. А строителният развой постоянно е сложен, с магическа пръчка не става. Това, което успяхме да променим, е и вярата на хората, че смяна може да има. ", акцентира той.
Йордан Йорданов дефинира, че е приел като най-трудна задачата да промени убеждението на съгражданите си , че е допустимо в Добрич да стартират " да се случват нещата ".
" В последните месеци работим за чисто инфраструктурна смяна на региона на пазара. Търговците там неведнъж ни споделят, че са лъгани с години и не имат вяра, че това може да се случи. Всички ние знаем какво е положението на тази част от центъра на Добрич, в какъв тип посрещаме гостите на града, идващи от автогарата, в какви условия работят нашите производители и търговци. Оказа се, че не проектирането и обезпечаването на финансирането е най-трудната задача. По-трудно беше да покажем с дейностите си, че тази променяна е допустима. ", споделя в умозаключение градоначалникът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР