Йордан Цонев от ДПС: Можем да се лишим и от

...
Йордан Цонев от ДПС: Можем да се лишим и от
Коментари Харесай

Цонев, вместо от свободата на словото, да се лишим от ДПС, мафията и корупцията, а?

Йордан Цонев от Движение за права и свободи: ”Можем да се лишим и от независимост на словото - можем да замълчим и да не използваме свободата на словото, в случай че от това зависят човешки животи. ”
За да коментираш Цонев, би трябвало да си най-малко с маска и ръкавици. И противогаз ще свърши работа... Необяснимо е по какъв метод, наричаният от някои Данчо Ментата, прави връзка сред свободата на словото и изключителното състояние. С какво свободата на словото пречи на изключителното състояние или на спазването на разпоредбите при карантина?

По никакъв, естествено, само че моментът явно е подобаващ, някои кръгове да наложат лишаване правото на обособения жител и обществото да бъдат на ти с истината. Да имат позиция.

Цонев приканва да замълчим. Кое да премълчим? Че неговият сътрудник Делян Пеевски е олигарх, обвързван със съмнителни покупко-продажби и придобивания на стотици милиони? Който е посещавал КТБ стотици пъти, само че отсъства от страниците по делото „ КТБ “, въпреки да е придобил от банката дружно с майка си над милиард? Да мълчим за необяснимата договорка на Доган по придобиване на Топлоелектрическа централа „ Варна “ и последващите налети милиони за ремонт на пристанището до централата? За отпуснатите заеми от ББР на избрани олигарси? Мълчание и за подмолните покупко-продажби на хора от управлението на Движение за права и свободи (Електоратът на придвижването няма нищо общо!), за управление на цели институции, включително и прокуратурата, заедно с медиите на Пеевски и други в кръга му?

Това ли Йордан Цонев схваща отричане от свободата на словото? От премълчаването на корупционни практики, даже и в изключителното състояние ли съзира избавяне на човешки животи?

Цонев ненужно се тормози. Няма потребност да се лишаваме от нещо, което от дълго време не съществува. Свободата на словото отпадна по съображения за оцеляване и тъй като е опасност за националната сигурност. Тези, които към момента се пробват да го практикуват, биват убеждавани във вредата от него от прокуратурата, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и други

И откакто можем без независимост на словото (и без това сме на 111-то място в света…), що да не пробваме и без Движение за права и свободи? Доган, Пеевски, Цонев, Хамид и още неколцина минават под карантина и не вземат участие в никакви измами най-малко година. Много компании и животи ще бъдат избавени. Готов ли е Цонев да се направи социологическо изследване какъв % от популацията ще поддържа такава концепция?

А за какво Цонев нито един път до момента не предложи да се лишим от мафията? Или от корупцията, да речем? Също и от кукловодите в задкулисието?

И като стана дума за кукловодите, ето какво ни е оставил Станислав Стратиев, с цел да ни вади от тресавището на пропагандата от време на време…

КОНЦИТЕ, НАЧИН НА УПОТРЕБА

Объркаха се конците.
Сутринта чувствам дръпване в крайници, а клатушкам главата.
Искам да си подвигна лявата ръка, а подвигам дясната.
Тези, дето ги дърпат не усещат ли? Получава се огромен цирк.
Човек не може да закуси.
Само клати глава.
Това не е работа.
Нещо непрекъснато ме дърпа в раменете и е ясно, че не ми никнат крила.
От дърпането на конците е.
Някъде нещо се е оплело.
Или някой се е оплел.
С категоричност конците са се усукали.
Дърпат ти конеца за главата, а ти подгъваш коляно.
Теглят конеца за предно салто, а ти правиш задно салто.
Това не е работа.
Така не може.
Марионетката също е човек.
Колкото и всичко да е съшито с бели конци, би трябвало да се съблюдава някаква видимост.
Европейската общественост ни гледа.
Не можем да си движим главата обратно, ръцете-напред, а краката във всички направления и всичко да наподобява обикновено.
И демократично.
Нелепо е.
Дърпайте конците като хората.
И ние ще реагираме като хората.
Нищо, че сме марионетки.
Не се дърпаме − ясно е, че ще бъдем дърпани.
Но няма за какво да се оправдавате с конците.
Били възел до възел от проблеми.
Човек, в случай че е интелигентен, може да употребява и възлите.
Перуанското писмо е от възли.
Ако ли не − елате вие да скачате, пък ние ще дърпаме конците.
И не ни разправяйте басни за цвета им.
Вече сме далтонисти.

Такива работи… Без независимост на словото всички белези на народна власт и институции са реплика. Щом Цонев има право да желае да се лишим от свободата на словото, то и свободата на словото има право да се отбрани. Иначе милише на: Добър ден, диктатуро…

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР